Series & Specials

Is that all there is?” vraagt de zangeres Peggy Lee in haar bekende nummer over wat in het leven werkelijk beklijft. Haar conclusie: “If that’s all there is, my friend, then let’s keep dancing…” En precies dat is wat er gebeurt in het dansprogramma All there is op de zondagmiddag. Waarbij niet zozeer de choreografie of het concept, maar de performer in het middelpunt staat. De serie toont de danser als een caleidoscoop: ogenschijnlijk een eenvoudig instrument, maar in staat om met elke draai de blik te doen kantelen, als een poëtische ode aan de veranderlijkheid en verwondering in het leven. Iedere middag is anders en er worden vaak voorstellingen uit het buitenland gepresenteerd die verder niet te zien zijn in Nederland.

Op 21 maart 2017 wordt de wereldberoemde choreograaf en Hagenaar, Jiří Kylián, 70 jaar. Kylián Productions en Foundation, Zuiderstrandtheater, Korzo, Holland Dance en Nederlands Dans Theater slaan de handen ineen om dit te vieren. Onder de noemer Celebrating Kylián! zijn door het hele jaar heen voorstellingen, filmvertoningen en tentoonstellingen gepland rondom het oeuvre van deze grote danskunstenaar.

In maart en mei 2017 worden in Korzo verschillende producties van Kyliáns recentere werk gepresenteerd, waaronder de fotografische studie Free Fall, de reprise van de Holland Dance productie Last Touch First, de aangrijpende Korzo productie East Shadow en het markante NDT 3 stuk Birth-Day. Deze voorstellingen worden omlijst door een fototentoonstelling en filmvertoningen, waaronder de première van Kylián’s film Scalamare. In juni 2017 staan dansstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Rotterdam met elkaar op het toneel met choreografieën van Kylián.

meer informatie & start kaartverkoop binnenkort

Dat dans en film een goed huwelijk vormen bewijzen de vele parels van dansfilms die Nederland rijk is. Op de zaterdagmiddagen biedt CaDance een speciaal samengesteld dansfilmprogramma. 

Innovatief nieuw circusfestival - 23 t/m 25 september 2016
Na het grote succes van de eerste editie van Cirque Mania in Korzo is de organisatie van de 2e en 3e editie in volle gang. Korzo signaleerde een interessante ontwikkeling in het hedendaagse circus in Nederland: het circus is een plek aan het veroveren in de theaters als spannende en innovatieve kunstvorm. Cirque Mania #2 presenteert een spannend programma van opkomende en gevestigde toptalenten uit Nederland en Vlaanderen, die circus skills vermengen met kunstvormen als theater, dans en muziek. Een aanrader voor zowel de culturele  fijnproevers als families met kinderen.

Cirque Mania #3 vindt plaats van 24 tot en met 26 maart 2017.

Dag in de Branding is een initiatief van de Johan Wagenaar Stichting (JWS) en een reeks Haagse partners, waaronder Korzo, op het gebied van de Nieuwe Muziek. De eerste editie werd op 16 sepember 2006 gepresenteerd. Sindsdien presenteert het festival vier keer per jaar een spraakmakend programma met eigentijdse klassieke muziek, opera, muziektheater, jazz, pop, dance en elektronica, op verschillende Haagse locaties. Muziek die de uitersten opzoekt, vooroordelen doorbreekt en smaken op de proef stelt. In 2015-2016 staat het werk centraal van een nieuwe generatie componisten en uitvoerders. Graag stellen wij aan u voor: componiste Natalia Domínguez Rangel, dirigent Christian Karlsen en violist Joseph Puglia.

Wilt u een hele dag meemaken? Bestel dan voordelig een passe-partout en bezoek alle concerten. Meer info & passe-partouts via dagindebranding.nl.

uit de pers
'Dag in de Branding is echt feest van eigentijdse muziek.' (NRC Handelsblad**** 30 maart 2015)

De leefkeuken is het warme, kloppende hart van het Korzo theater. Hier wordt gekookt, gedronken en eten dansers, acteurs en technici samen voordat de voorstelling begint. Tijdens De Keuken van... nodigen wij u uit om bij hen aan te schuiven voor een theatraal diner vol verrassingen en interessante ontmoetingen. U wordt ontvangen door een culturele gastheer en de artiesten maken zelf de maaltijd voor u klaar. Met tot slot een bijzonder toetje!

De Flamenco Biënnale Nederland strijkt van 13 januari t/m 29 januari 2017 neer op verschillende plekken in Nederland. Het rijke aanbod aan voorstellingen en concerten wordt omlijst door een gevarieerd randprogramma met workshops, masterclasses, lezingen, films en documentaires en verrassende flamenco pop-ups. Ook in Den Haag zijn tijdens de zesde editie de nieuwste ontwikkelingen en spannende samenwerkingen in de flamenco te zien en horen in Korzo, Theater aan het Spui, Zuiderstrandtheater en De Nieuwe Regentes.

Meer info & programma op flamencobiennale.nl

Geprikkeld door intrigerende verhalen, nieuwe bewegingsvormen en grensoverschrijdende klanken, scout Korzo toptalent van over de hele wereld. Graag stellen we de nieuwe artiesten en makers aan u voor. Van circusartiesten tot moderne dansmakers en muzikale duizendpoten; van nationaal toptalent tot internationale shooting stars. Nieuwsgierig? Kom kennismaken bij de serie inspirerende Get Close To Talent-avonden. 

U kunt een Get Close to Talent Strippenkaart kopen voor slechts €30,- voor 3 voorstellingen.

vr 20 janShishani & The NamibianTales
vr 10 febRyan Djojokarso (CaDance Festival)
za 25 febJoe Puglia


Let op: een aantal voorstellingen is op meerdere dagen te zien. De Get Close To Talent Serie geldt voor een specifieke datum. Dit i.v.m. de ontmoeting met de maker die speciaal voor deze serie bij alle voorstellingen georganiseerd wordt.

Vaste prik op de maandagavond: open lessen van choreografen die in de Korzo studio's aan het werk zijn. Bent u nieuwsgierig naar hun bewegingsmateriaal en hoe ze werken? Dan is dit echt iets voor u. Leeftijd en niveau zijn niet van belang: professionele dansers en amateurs, jonge hiphoppers en danskijkers zijn allemaal welkom om deel te nemen.

Choreografen stellen de deuren van hun studio open voor publiek. In een intieme setting kunt u met hen kennismaken en een kijkje nemen tijdens het creatieproces. 

Pagina's

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter