Series

Is that all there is?” vraagt de zangeres Peggy Lee in haar bekende nummer over wat in het leven werkelijk beklijft. Haar conclusie: “If that’s all there is, my friend, then let’s keep dancing…” En precies dat is wat er gebeurt in het dansprogramma All there is op de zondagmiddag. Waarbij niet zozeer de choreografie of het concept, maar de performer in het middelpunt staat.

Dag in de Branding is een initiatief van de Johan Wagenaar Stichting (JWS) en een reeks Haagse partners, waaronder Korzo, op het gebied van de Nieuwe Muziek. De eerste editie werd op 16 sepember 2006 gepresenteerd. Sindsdien presenteert het festival vier keer per jaar een spraakmakend programma met eigentijdse klassieke muziek, opera, muziektheater, jazz, pop, dance en elektronica, op verschillende Haagse locaties. Muziek die de uitersten opzoekt, vooroordelen doorbreekt en smaken op de proef stelt.

De leefkeuken is het warme, kloppende hart van het Korzo theater. Hier wordt gekookt, gedronken en eten dansers, acteurs en technici samen voordat de voorstelling begint. Tijdens De Keuken van... nodigen wij u uit om bij hen aan te schuiven voor een theatraal diner vol verrassingen en interessante ontmoetingen. U wordt ontvangen door een culturele gastheer en de artiesten maken zelf de maaltijd voor u klaar. Met tot slot een bijzonder toetje!

De aromatische klankwereld van componiste Calliope Tsoupaki

Sinds vorig seizoen nodigt Korzo regelmatig inspirerende makers uit om speciale programmaweken samen te stellen. Korzo is verscheidene malen compleet op zijn kop gezet, wat knallend werd afgetrapt door Ann Van den Broek (Absolutely Ann) en eindigde met één van de hoogtepunten van het theaterseizoen: het Kylián Festival in Korzo. Dit seizoen is de succesvolle Grieks-Nederlandse componiste Calliope Tsoupaki speciale gast bij Korzo.

‘een bruisende ontmoetingsplek voor alle gelederen van de dans’ Theatermaker 2014

Het intieme Korzo theater wordt in de maand oktober omgetoverd tot locatie voor Indiase cultuur en dans. De beste artiesten uit de Indiase danswereld komen speciaal voor het India Dans Festival naar Den Haag voor prachtige optredens, nieuwe premières en spannende ontmoetingen. Traditie en vernieuwing gaan hand in hand. Van Kathak tot Urban Indiase dans en van Bharatanatyam tot aan moderen dans; Korzo is het podium voor toonaangevende en beginnende talenten.

Vaste prik op de maandagavond: open lessen van choreografen die in de Korzo studio's ana het werk zijn. Bent u nieuwsgierig naar hun bewegingsmateriaal en hoe ze werken? Dan is dit echt iets voor u. Leeftijd en niveau zijn niet van belang: professionele dansers en amateurs, jonge hiphoppers en danskijkers zijn allemaal welkom om deel te nemen.

Dit seizoen krijgen de succesvolle Pay What You Want-avonden een kleine twist. Speciaal bedoeld voor diegenen die het leuk vinden om als eerste bij een nieuw project aanwezig te zijn. Voorafgaand aan de premières van de allernieuwste voorstellingen organiseert Korzo Pay What You Want Previews. Probeer zo voorstellingen uit, ontdek artiesten en beleef als eerste iets nieuws. Na afloop bepaalt u zelf hoeveel deze beleving waard was.

De interesse voor Arabische kunst en muziek neemt steeds meer toe bij zowel kunstenaars, musici als het grote publiek. De klassiek Arabische muziek is een wereld vol passie, poëzie, nuances en details. Maar de achtergrond, de instrumenten, en de muzikale taal zijn voor de meeste mensen in Nederland nog onbekend terrein. Salon Joussour introduceert in zes afleveringen de Arabische muziek bij zowel het cultureel geïnteresseerd publiek als bij musici en kunstenaars in Nederland.

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

tel: 070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter