Series

Is that all there is?” vraagt de zangeres Peggy Lee in haar bekende nummer over wat in het leven werkelijk beklijft. Haar conclusie: “If that’s all there is, my friend, then let’s keep dancing…” En precies dat is wat er gebeurt in het dansprogramma All there is op de zondagmiddag. Waarbij niet zozeer de choreografie of het concept, maar de performer in het middelpunt staat.

In een speciale tweedaagse festivaleditie staat het eigentijdse Nederlandse strijkkwartet in de schijnwerpers. Centraal staan werken van Nederlandse componisten die nooit of zelden worden uitgevoerd, zoals Tristan Keuris, Cees van Zeeland, Peter-Jan Wagemans, Alison Isadora, Guus Janssen en anderen. Korzo mag maar liefst drie strijkkwartetten verwelkomen, die samen twee verschillende programma’s ten gehore brengen: Matangi Quartet, Doelenkwartet en EnAccord Strijkkwartet.

De leefkeuken is het warme, kloppende hart van het Korzo theater. Hier wordt gekookt, gedronken en eten dansers, acteurs en technici samen voordat de voorstelling begint. Tijdens De Keuken van... nodigen wij u uit om bij hen aan te schuiven voor een theatraal diner vol verrassingen en interessante ontmoetingen. U wordt ontvangen door een culturele gastheer en de artiesten maken zelf de maaltijd voor u klaar. Met tot slot een bijzonder toetje!

De Kunst van het Luisteren gaat over horen, zien en voelen. Elke aflevering bestaat uit een workshop om 14.30 uur, waarin de aanwezigen actief kunnen deelnemen, gevolgd door een concert om 16.00 uur. Pianist Geoffrey Douglas Madge neemt het publiek op originele wijze mee in een reeks luisterervaringen.

Korzo organiseert in samenwerking met Kylian Productions van 22 t/m 31 mei een festival rondom recent werk van meesterchoreograaf Jiří Kylián. Kylián heeft bij Korzo een plek gevonden waar hij in intieme setting nieuw werk kan creëren en presenteren, en waarbij de dialoog tussen kunstenaar en publiek centraal staat. Het programma geeft op verschillende wijzen vorm aan het thema ‘All Ages Dance’.

Na het succes van de afgelopen twee jaar gaan we door met onze Pay What You Want-avonden. Korzo legt de ticketprijs één of twee keer per maand in handen van de bezoeker. Probeer voorstellingen uit, ontdek artiesten en beleef als eerste iets nieuws. Na afloop bepaalt u zelf hoeveel de beleving van een concert of voorstelling waard was. U betaalt dus altijd een eerlijke prijs.

KORZO TRAKTEERT:

1984 Het jaar dat Corso Korzo werd, dat onze pr-medewerker Jeanine werd geboren en dat Aukje haar eerste danspassen zette. Kortom Korzo is 30 lentes jong en dat gaan we vieren.

2014 
Korzo is ‘proud to be’ het huis voor de dans in Nederland, een avontuurlijk podium voor muziek en theater. De plek waar het publiek het talent van de toekomst ontmoet.

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

tel: 070-3637540
fax: 070-3562251

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter