Series & Specials

Is that all there is?” vraagt de zangeres Peggy Lee in haar bekende nummer over wat in het leven werkelijk beklijft. Haar conclusie: “If that’s all there is, my friend, then let’s keep dancing…” En precies dat is wat er gebeurt in het dansprogramma All there is op de zondagmiddag. Waarbij niet zozeer de choreografie of het concept, maar de performer in het middelpunt staat. De serie toont de danser als een caleidoscoop: ogenschijnlijk een eenvoudig instrument, maar in staat om met elke draai de blik te doen kantelen, als een poëtische ode aan de veranderlijkheid en verwondering in het leven. Iedere middag is anders en er worden vaak voorstellingen uit het buitenland gepresenteerd die verder niet te zien zijn in Nederland.

Nieuw circusfestival in Den Haag!

Het circus is in Nederland langzaam aan het verplaatsen van de zaagselbak naar het theaterpluche. Een ontwikkeling waarin het nieuwe circus een plek aan het veroveren is als spannende en innovatieve kunstvorm. Er zijn zelfs twee circusopleidingen: Codarts in Rotterdam en Fontys in Tilburg. Hoog tijd dus om deze opkomende theaterdiscipline een plek te geven in Den Haag.

Korzo start met een reeks circusweekenden onder de titel Cirque Mania. De allereerste editie van dit mini-circusfestival vindt plaats op 11 en 12 maart 2016. Met topartiesten en opkomend talent uit Nederland en buitenland, zoals Tall Tales Acrobatics, CW Boost (in regie van Jakop Ahlbom), Duo Chimera, Roxana Kuwen & Melanie Hagedorn en studenten van Codarts.

Save the date! Tweede editie gepland op 23 en 24 september 2016.

Crosstown bestaat 10 jaar! Korzo’s succesvolle jongerentraject biedt Haagse jongeren vanaf 14 jaar de kans hun creatieve dansambities onder professionele begeleiding te ontdekken en ontwikkelen. De individuele, energieke en persoonlijke bewegingsstijl van de dansers wordt gekoesterd en als uitgangspunt genomen. En daarnaast wordt zo veel mogelijk naar cross-overs tussen verschillende dansstijlen gezocht.

Zoals het hoort wordt er bij zo’n bijzondere mijlpaal uitgepakt met een mooi programma van 4 t/m 12 juni. Dansers van Crosstown III nemen u mee op reis langs nieuw werk van oud dansers en remakes van oude stukken. De jonge dansers van I en II geven presentaties van wat ze geleerd hebben afgelopen jaar. En iedereen mag meedoen tijdens de Xtown Night!

Dag in de Branding is een initiatief van de Johan Wagenaar Stichting (JWS) en een reeks Haagse partners, waaronder Korzo, op het gebied van de Nieuwe Muziek. De eerste editie werd op 16 sepember 2006 gepresenteerd. Sindsdien presenteert het festival vier keer per jaar een spraakmakend programma met eigentijdse klassieke muziek, opera, muziektheater, jazz, pop, dance en elektronica, op verschillende Haagse locaties. Muziek die de uitersten opzoekt, vooroordelen doorbreekt en smaken op de proef stelt. In 2015-2016 staat het werk centraal van een nieuwe generatie componisten en uitvoerders. Graag stellen wij aan u voor: componiste Natalia Domínguez Rangel, dirigent Christian Karlsen en violist Joseph Puglia.

Wilt u een hele dag meemaken? Bestel dan voordelig een passe-partout en bezoek alle concerten. Meer info & passe-partouts via dagindebranding.nl.

uit de pers
'Dag in de Branding is echt feest van eigentijdse muziek.' (NRC Handelsblad**** 30 maart 2015)

De leefkeuken is het warme, kloppende hart van het Korzo theater. Hier wordt gekookt, gedronken en eten dansers, acteurs en technici samen voordat de voorstelling begint. Tijdens De Keuken van... nodigen wij u uit om bij hen aan te schuiven voor een theatraal diner vol verrassingen en interessante ontmoetingen. U wordt ontvangen door een culturele gastheer en de artiesten maken zelf de maaltijd voor u klaar. Met tot slot een bijzonder toetje!

Korzo scout, koestert en begeleidt niet alleen toptalent uit zowel Nederland als het buitenland, maar brengt dat talent ook dicht bij het publiek. Graag willen we een aantal nieuwe aanstormende artiesten en makers aan u voorstellen. Met de Get Close To Talent Serie ontdekt u het nieuwste talent op het gebied van dans, muziek, theater en circus. Na afloop is er een nagesprek met de makers. Nieuwsgierig geworden? U kunt een Get Close to Talent Strippenkaart kopen voor slechts €30,- voor 3 voorstellingen.

za 12 maart CW Boost Man met Hoed (10+)
vr 1 april Tal National
za 16 april Alida Dors Built for it
vr 27 mei MTG De Koude Kermis De Omstanders
vr 11 juni Crosstown jubileumvoorstelling (binnenkort online)

Indien u tickets voor de geselecteerde voorstellingen online bestelt, wordt de korting bij 3 of meer voorstellingen automatisch berekend.

Let op: een aantal voorstellingen is op meerdere dagen te zien. De Get Close To Talent Serie geldt voor een specifieke datum. Dit i.v.m. het nagesprek dat speciaal voor deze serie bij alle voorstellingen georganiseerd wordt.

Vaste prik op de maandagavond: open lessen van choreografen die in de Korzo studio's aan het werk zijn. Bent u nieuwsgierig naar hun bewegingsmateriaal en hoe ze werken? Dan is dit echt iets voor u. Leeftijd en niveau zijn niet van belang: professionele dansers en amateurs, jonge hiphoppers en danskijkers zijn allemaal welkom om deel te nemen.

Haags muziekfestival Rewire en dans- en muziekpodium Korzo slaan de handen ineen en organiseren het komende jaar vijf dynamische avonden waarbij nieuwe muziek centraal staat. Diverse internationale artiesten en dj’s worden uitgenodigd om een performance te geven in Korzo. De eerste editie is gepland op vrijdag 13 mei. Met de concertserie zetten Rewire en Korzo zich in voor de ontwikkeling en promotie van avontuurlijke muziek en gerelateerde (podium)kunsten. Beide organisaties zijn bewezen pleitbezorgers van actuele muziek en vinden elkaar in de ambitie om een zo groot mogelijke impact te veroorzaken bij publiek en artiesten. 

REWIRE x KORZO wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Fonds21. 

Kennis opzuigen en je laten inspireren door bevlogen sprekers. Korzo verraste het publiek tijdens het CaDance Festival met een serie Supercolleges. Dit jaar organiseert Korzo ook een aantal keer Supercolleges rondom voorstellingen. Korzo nodigt sprekers uit om een college van 45 minuten te geven over een thema uit een voorstelling, zoals Wraak en de Vreemdeling. Laat u ook inspireren! En bezoek na deze prikkelende colleges de voorstellingen om te zien in welke vorm de makers het onderwerp aan de kaak stellen.

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter