Series & Specials

Is that all there is?” vraagt de zangeres Peggy Lee in haar bekende nummer over wat in het leven werkelijk beklijft. Haar conclusie: “If that’s all there is, my friend, then let’s keep dancing…” En precies dat is wat er gebeurt in het dansprogramma All there is op de zondagmiddag. Waarbij niet zozeer de choreografie of het concept, maar de performer in het middelpunt staat. De serie toont de danser als een caleidoscoop: ogenschijnlijk een eenvoudig instrument, maar in staat om met elke draai de blik te doen kantelen, als een poëtische ode aan de veranderlijkheid en verwondering in het leven. Iedere middag is anders en er worden vaak voorstellingen uit het buitenland gepresenteerd die verder niet te zien zijn in Nederland.

Stel je eens voor: vanuit een luie schommelstoel op een veranda in Bamako genieten van de ondergaan de zon. Of juist slenteren over de hectische, stoffige straten in de Malinese hoofdstad. Korzo presenteert deze winter twee concerten uit Mali. De langzame, melancholische kadans van Boubacar Traoré en de wat pittigere, licht psychedelische klanken van BKO Quintet geven twee uiteenlopende maar even vredelievende muzikale visies op het leven in het door oorlog geteisterde West-Afrikaanse land.

Een combi-ticket voor beide concerten kost €32,- (online €30,-). Bestel tickets voor beide concerten en de korting wordt automatisch via uw winkelmandje verrekend.

Dag in de Branding is een initiatief van de Johan Wagenaar Stichting (JWS) en een reeks Haagse partners, waaronder Korzo, op het gebied van de Nieuwe Muziek. De eerste editie werd op 16 sepember 2006 gepresenteerd. Sindsdien presenteert het festival vier keer per jaar een spraakmakend programma met eigentijdse klassieke muziek, opera, muziektheater, jazz, pop, dance en elektronica, op verschillende Haagse locaties. Muziek die de uitersten opzoekt, vooroordelen doorbreekt en smaken op de proef stelt. In 2015-2016 staat het werk centraal van een nieuwe generatie componisten en uitvoerders. Graag stellen wij aan u voor: componiste Natalia Domínguez Rangel, dirigent Christian Karlsen en violist Joseph Puglia.

Wilt u een hele dag meemaken? Bestel dan voordelig een passe-partout en bezoek alle concerten. Meer info & passe-partouts via dagindebranding.nl.

uit de pers
'Dag in de Branding is echt feest van eigentijdse muziek.' (NRC Handelsblad**** 30 maart 2015)

De leefkeuken is het warme, kloppende hart van het Korzo theater. Hier wordt gekookt, gedronken en eten dansers, acteurs en technici samen voordat de voorstelling begint. Tijdens De Keuken van... nodigen wij u uit om bij hen aan te schuiven voor een theatraal diner vol verrassingen en interessante ontmoetingen. U wordt ontvangen door een culturele gastheer en de artiesten maken zelf de maaltijd voor u klaar. Met tot slot een bijzonder toetje!

Korzo scout, koestert en begeleidt niet alleen toptalent uit zowel Nederland als het buitenland, maar brengt dat talent ook dicht bij het publiek. Graag willen we een aantal nieuwe aanstormende artiesten en makers aan u voorstellen. Met de Get Close To Talent Serie ontdekt u het nieuwste talent op het gebied van dans, muziek, theater en circus. Na afloop is er een nagesprek met de makers. Nieuwsgierig geworden? U kunt een Get Close to Talent Strippenkaart kopen voor slechts €30,- voor 3 voorstellingen.

za 12 september Tg Nomen Staat van Geluk
zo 4 oktober Joana Amendoeira 
za 14 november Here we live and now
vr 11 december Namvula
vr 15 januari Anna Nilsson Expiry Date
do 18 februari Iván Pérez & Michiel de Regt Wachten op de Barbaren 

Indien u tickets voor de geselecteerde voorstellingen online bestelt, wordt de korting bij 3 of meer voorstellingen automatisch berekend.

Let op: een aantal voorstellingen is op meerdere dagen te zien. De Get Close To Talent Serie geldt voor een specifieke datum. Dit i.v.m. het nagesprek dat speciaal voor deze serie bij alle voorstellingen georganiseerd wordt.

Het belangrijkste internationale dansfestival van ons land zet van 28 januari tot en met 20 februari 2016 weer de kroon op dansstad Den Haag. Al bijna dertig jaar haalt Holland Dance Festival uit de hele wereld primeurs naar Nederland. Korzo is met recht de intiemste festivallocatie waar je internationale hoogtepunten en spannende nieuwe ontwikkelingen vanuit het thuisland kunt ontdekken. Hieronder een overzcith van de voorstellingen die in Korzo te zien zijn.

Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Kijk op www.holland-dance.com voor meer informatie over het festival.

‘een bruisende ontmoetingsplek voor alle gelederen van de dans’ Theatermaker 2014

Het intieme Korzo theater wordt in de maand oktober omgetoverd tot locatie voor Indiase cultuur en dans. De beste artiesten uit de Indiase danswereld komen speciaal voor het India Dans Festival naar Den Haag voor prachtige optredens, nieuwe premières en spannende ontmoetingen. Traditie en vernieuwing gaan hand in hand. Van Kathak tot Urban Indiase dans en van Bharatanatyam tot aan moderen dans; Korzo is het podium voor toonaangevende en beginnende talenten.

SAVE THE DATE!
In oktober 2015 viert het India Dans Festival haar eerste lustrum. De vijfde editie vindt plaats van 16 tot en met 31 oktober 2015. Het programma wordt z.s.m. bekend gemaakt.

DIGITALE NIEUWSBRIEF
Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief van het India Dans Festival en ontvang de laatste updates, nieuwtjes en meer in uw mailbox.

PROGRAMMABROCHURE
U kunt de programmabrochure die uitkomt in september thuis ontvangen. Stuur een e-mail met uw adresgegevens naar info@korzo.nl o.v.v. 'programma India Dans Festival'.

Vaste prik op de maandagavond: open lessen van choreografen die in de Korzo studio's aan het werk zijn. Bent u nieuwsgierig naar hun bewegingsmateriaal en hoe ze werken? Dan is dit echt iets voor u. Leeftijd en niveau zijn niet van belang: professionele dansers en amateurs, jonge hiphoppers en danskijkers zijn allemaal welkom om deel te nemen.

Kennis opzuigen en je laten inspireren door bevlogen sprekers. Korzo verraste het publiek tijdens het CaDance Festival met een serie Supercolleges. Dit jaar organiseert Korzo ook een aantal keer Supercolleges rondom voorstellingen. Korzo nodigt sprekers uit om een college van 45 minuten te geven over een thema uit een voorstelling, zoals Wraak en de Vreemdeling. Laat u ook inspireren! En bezoek na deze prikkelende colleges de voorstellingen om te zien in welke vorm de makers het onderwerp aan de kaak stellen.

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter