Series

Is that all there is?” vraagt de zangeres Peggy Lee in haar bekende nummer over wat in het leven werkelijk beklijft. Haar conclusie: “If that’s all there is, my friend, then let’s keep dancing…” En precies dat is wat er gebeurt in het dansprogramma All there is op de zondagmiddag. Waarbij niet zozeer de choreografie of het concept, maar de performer in het middelpunt staat. De serie toont de danser als een caleidoscoop: ogenschijnlijk een eenvoudig instrument, maar in staat om met elke draai de blik te doen kantelen, als een poëtische ode aan de veranderlijkheid en verwondering in het leven. Iedere middag is anders en er worden vaak voorstellingen uit het buitenland gepresenteerd die verder niet te zien zijn in Nederland.

Gratis naar derde voorstelling!
Dit seizoen kun je gratis naar de derde voorstelling van All there is. Haal de All there is stempelkaart bij de kassa, ga naar twee voorstellingen en krijg de derde dans gratis. Meer info & voorwaarden

De korting geldt ook online. Bestel dan tickets voor drie verschillende edtieis van All there is in één order.

Dag in de Branding is een initiatief van de Johan Wagenaar Stichting (JWS) en een reeks Haagse partners, waaronder Korzo, op het gebied van de Nieuwe Muziek. De eerste editie werd op 16 sepember 2006 gepresenteerd. Sindsdien presenteert het festival vier keer per jaar een spraakmakend programma met eigentijdse klassieke muziek, opera, muziektheater, jazz, pop, dance en elektronica, op verschillende Haagse locaties. Muziek die de uitersten opzoekt, vooroordelen doorbreekt en smaken op de proef stelt.

uit de pers
'Dag in de Branding is echt feest van eigentijdse muziek.' (NRC Handelsblad**** 30 maart 2015)

De leefkeuken is het warme, kloppende hart van het Korzo theater. Hier wordt gekookt, gedronken en eten dansers, acteurs en technici samen voordat de voorstelling begint. Tijdens De Keuken van... nodigen wij u uit om bij hen aan te schuiven voor een theatraal diner vol verrassingen en interessante ontmoetingen. U wordt ontvangen door een culturele gastheer en de artiesten maken zelf de maaltijd voor u klaar. Met tot slot een bijzonder toetje!

De aromatische klankwereld van componiste Calliope Tsoupaki

Sinds vorig seizoen nodigt Korzo regelmatig inspirerende makers uit om speciale programmaweken samen te stellen. Korzo is verscheidene malen compleet op zijn kop gezet, wat knallend werd afgetrapt door Ann Van den Broek (Absolutely Ann) en eindigde met één van de hoogtepunten van het theaterseizoen: het Kylián Festival in Korzo. Dit seizoen is de succesvolle Grieks-Nederlandse componiste Calliope Tsoupaki speciale gast bij Korzo.

Tsoupaki heeft een volstrekt eigen muzikaal idioom, met elementen uit de westerse eigentijdse muziek en de Grieksorthodoxe traditie. Ze laat Oost en West versmelten in een zintuigelijke ervaring. Samen met Tsoupaki hebben we een programma samengesteld met nieuwe composities en oude werken, de bijzondere geurcompositie Narcissus en een liefdevol Grieks diner in De Keuken van Calliope Tsoupaki.

Dompel uzelf onder in de aromatische klankwereld van Calliope Tsoupaki met het passepartout à €40,-. Bestel hier.

‘een bruisende ontmoetingsplek voor alle gelederen van de dans’ Theatermaker 2014

Het intieme Korzo theater wordt in de maand oktober omgetoverd tot locatie voor Indiase cultuur en dans. De beste artiesten uit de Indiase danswereld komen speciaal voor het India Dans Festival naar Den Haag voor prachtige optredens, nieuwe premières en spannende ontmoetingen. Traditie en vernieuwing gaan hand in hand. Van Kathak tot Urban Indiase dans en van Bharatanatyam tot aan moderen dans; Korzo is het podium voor toonaangevende en beginnende talenten.

Naast de vele voorstellingen zijn er workshops, diners en een muziek- en filmprogramma in Club Korzo. 

DIGITALE NIEUWSBRIEF
Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief van het India Dans Festival en ontvang de laatste updates, nieuwtjes en meer in uw mailbox.

PROGRAMMABROCHURE
U kunt de programmabrochure die uitkomt in september thuis ontvangen. Stuur een e-mail met uw adresgegevens naar info@korzo.nl o.v.v. 'programma India Dans Festival'.

PASSE-PARTOUT & ARRANGEMENTEN
U kunt zich tijdens het festival helemaal onderdompelen in de rijke Indiase cultuur. In de weekenden is er de mogelijkheid om voorafgaand aan de voorstelling gezellig mee te eten. Met het arrangementticket van €30,- kunt u ook het muziek- en filmprogramma bezoeken (niet geldig voor workshops).
Voor de echte liefhebbers is er een passe-partout voor alle voorstellingen verkrijgbaar voor slechts €45,- (niet geldig voor workshops en diners).

Vaste prik op de maandagavond: open lessen van choreografen die in de Korzo studio's ana het werk zijn. Bent u nieuwsgierig naar hun bewegingsmateriaal en hoe ze werken? Dan is dit echt iets voor u. Leeftijd en niveau zijn niet van belang: professionele dansers en amateurs, jonge hiphoppers en danskijkers zijn allemaal welkom om deel te nemen.

Dit seizoen krijgen de succesvolle Pay What You Want-avonden een kleine twist. Speciaal bedoeld voor diegenen die het leuk vinden om als eerste bij een nieuw project aanwezig te zijn. Voorafgaand aan de premières van de allernieuwste voorstellingen organiseert Korzo Pay What You Want Previews. Probeer zo voorstellingen uit, ontdek artiesten en beleef als eerste iets nieuws. Na afloop bepaalt u zelf hoeveel deze beleving waard was.

En vindt u het leuk om uw ervaring te delen met het overige publiek; meld u dan aan via publiciteit@korzo.nl. We gaan een Pay What You Want Previewblog bijhouden.

De interesse voor Arabische kunst en muziek neemt steeds meer toe bij zowel kunstenaars, musici als het grote publiek. De klassiek Arabische muziek is een wereld vol passie, poëzie, nuances en details. Maar de achtergrond, de instrumenten, en de muzikale taal zijn voor de meeste mensen in Nederland nog onbekend terrein. Salon Joussour introduceert in zes afleveringen de Arabische muziek bij zowel het cultureel geïnteresseerd publiek als bij musici en kunstenaars in Nederland. Door middel van workshops, lezingen en concerten wordt de komende maanden de essentie van deze kunstvorm ontsloten. Tevens slaat de Salon een brug met de Europese muziek door gerenommeerde Nederlandse musici te koppelen aan een steeds wisselende gast uit de Arabische wereld.

"In mijn reizen door het Midden Oosten, mijn contacten met Arabische kunstenaars en de samenwerking die ik ben aangegaan met een aantal zeer prominente musici heb ik ontdekt dat er nog weinig echte uitwisseling is geweest. De meeste samenwerkingen waren vaak oppervlakkig, westerse muziek met een oriëntaals randje (Oriental Jazz) of Arabische muziek met westerse akkoorden. Het is als Arabisch koken zonder specerijen, dat wat de muziek echt bijzonder maakt wordt er uitgelaten omdat het te complex is of in ieder geval lijkt. Mijn roeping is om het Nederlandse publiek, de kunstenaars en musici kennis te laten maken met de verfijnde en hoog ontwikkelde cultuur die mij al meer dan tien jaar in zijn greep heeft." Tony Overwater (initiatiefnemer)

You are here

NL

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter