Korzo zaal

Techniek

De Korzo techniek is trots jullie te kunnen verwelkomen in een totaal vernieuwd gebouw. Bezoekers die vertrouwd waren met ons oude gebouw zullen her en der nog verschillende overblijfselen daarvan herkennen. Maar verder zijn er drie splinternieuwe studio’s. De foyer en alle publieksvoorzieningen zijn volledig vernieuwd. Alle kantoren aangepakt, evenals de technische voorzieningen. Dit alles samen heeft geleid tot een naar onze mening ideale combinatie van verbouw en nieuwbouw.

In het gebouw van Korzo bevinden zich drie zalen met een theatertechnische faciliteit.

  • De Korzo zaal heeft een capaciteit van 204 bezoekers. Het is een standaard vlakke-vloer-zaal met een inschuifbare tribune. Het werksysteem boven de vloer is uniek in de wereld (graag aan ons bericht indien ergens een evenbeeld gevonden wordt). Er is een elektrisch trekkenplafond met minimaal op elke 1m20 een trek en 2 zijtrekken. Langs en tussen de trekken rijden gondels, van waaruit de ingehangen spots kunnen worden gesteld. Dit systeem maakt de bewerkelijke hoogwerker overbodig en combineert als zodanig het beste van meerdere werkmethodes. Over de hele zaal heen ligt een beloopbaar lamellenplafond, waarboven vier elektrische takels hangen als extra riggingmogelijkheid.
    De wandafwerking is ruwe baksteen met de achterste anderhalve meter ruw beton.
  • De Korzo studio is een vlakke-vloer-zaal met een capaciteit van 100 bezoekers. Er is een vast grid met elke anderhalve een hangpijp, waar onderdoor een rijdende brug rijdt om spots mee in te hangen en te stellen.
    De wanden zijn wit en het plafond is donkergrijs.
  • Club Korzo is ook een vlakke-vloer-zaal met een capaciteit van 60 bezoekers op een vaste tribune en een vast grid. Deze zaal is vooral geschikt voor concerten en verschillende presentaties. De zaal is wit afgewerkt. Bijzonder is dat de belichting volledig uit duurzaam LED licht bestaat.

Alle zalen zijn voorzien van de mogelijkheid om zwarte doeken op rail aan de zijkant en achter dicht te trekken. De audio in alle zalen is gebaseerd op het Allen&Heath iLive-syteem met het ACE-ethernet protocol. Het licht draait op ETC-ION computers. Alle zalen zijn voorzien van hardpatch-mogelijkheden voor licht (DMX, gedimde 230V), geluid (speakon) en ethernet (voor digitale audio en bijv VGA distibutie).

Voor een uitgebreid overzicht van de theatertechnische voorzieningen verwijzen wij graag naar de volgende te downloaden files in de rechterkolom.

Voor alle vragen of opmerkingen kunt u ons natuurlijk bellen of mailen.
Tot ziens in ons prachtige pand.

Namens de Korzo techniekploeg:
Bas Vissers, Piet Mensonides, Albert Tulling, Erik van Houten, Peter Lemmens (hoofd techniek)

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter