calendar

U heeft gefilterd op:
  • [x] In huis
  • [x] Musical Utopias
Verfijn de filtering:

A festival of sonic escape

Met Musical Utopias brengen Korzo en Ensemble Klang musici, performers en makers uit verschillende genres bij elkaar, die allen één ding gemeen hebben: ze streven er in hun werk allemaal naar nieuwe werelden te creëren en verkennen daarbij nieuw en onontgonnen terrein.

Aanleiding voor Musical Utopias is het 15-jarig bestaan van Ensemble Klang, dat zichzelf omschrijft als ‘sonic pioneers’ en brengt in het festival muzikale partners uit heden en verleden samen. Zo ontstaat een driedaags festival met muzikale ontdekkingsreizigers die soms naar het verleden maar vooral, optimistisch, naar de toekomst kijken. Iedere dag heeft een eigen thema, donderdag is dat Environments, vrijdag Change en zaterdag Trance Bright (’s middags) en Trance Night (’s avonds).

Musical Utopias opent op donderdagavond met de wereldpremière van Environments, een avondlang nieuw werk van componist Peter Adriaansz. Vrijdag staat met Change in het teken van activisme, minimalisme, en bevrijdende jazz. Er wordt onder andere werk gespeeld van Julius Eastman en nieuw werk van Keir Neuringer, gericht op het teweeg brengen van een sterker maatschappelijk bewustzijn en verandering.

De zaterdag staat in het teken van Trance met muziektheater, splinternieuwe dans, prijswinnende fado, maximaal minimalisme, dromerige pop, stevige rock en elektronica. Er is die middag en avond muziek van onder meer 9x13, Julia Wolfe, Knalpot, Magda Mendes, Michael Gordon en Astrid Boons.

Tijdens het festival zijn door het gehele pand video’s en installaties te zien.

PASSE-PARTOUT

Wilt u niets van het jubileum van Klang missen? Koop dan hier een voordelig passe-partout voor alle vier events op donderdag, vrijdag en zaterdag voor slechts € 45,-.

 

MUSICAL UTOPIAS - Environments
do 20 dec 2018 | 20:30
MUSICAL UTOPIAS - Change
Irreversible Entanglements, Moor Mother, Julius Eastman, Keir Neuringer | Ensemble Klang
vr 21 dec 2018 | 20:30
MUSICAL UTOPIAS - Trance Bright
Julia Wolfe, Andrew Hamilton, Anna Meredith, Johann Sebastian Bach, David Dramm, Il Hoon Son, Marc Kapteijn, John de Simone, Battles | Ensemble Klang, 9x13, Koninklijk Conservatorium
za 22 dec 2018 | 15:00
MUSICAL UTOPIAS - Trance Night
Astrid Boons, Magda Mendes, Ward Veenstra, Duo Attema-Haring, Keir Neuringer, Matthew Wright, Michael Gordon | Knalpot, Ensemble Klang, Koninklijk Conservatorium
za 22 dec 2018 | 19:30

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter