Festivals

Korzo is één van Nederlands grootste dansproducenten voor jong toptalent. Vanuit thuisbasis Den Haag werken getalenteerde choreografen aan nieuwe voorstellingen en brengen deze op tournee in binnen- en buitenland. Naast het begeleiden van choreografen maakt Korzo ook naam met het organiseren van succesvolle festivals en evenementen voor danstalent.

Hét visitekaartje van Korzo is het tweejaarlijkse CaDance Festival voor moderne dans. In oktober vindt het India Dans Festival plaats dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de belangrijkste manifestaties voor Indiase dans en muziek in Europa. Samen met Nederlands Dans Theater bundelen we de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en bieden hen met het jaarlijkse dansevenement Here we live and now een geschikt podium om nieuwe voorstellingen te maken en aan het publiek te presenteren.

Iedere twee jaar produceert Korzo het CaDance Festival: hét festival voor moderne dans in Nederland. Met premières van aanstormend toptalent en werk van toonaangevende choreografen en internationale gasten. Het is één van de hoogtepunten van de Nederlandse dans. 

Van 25 januari t/m 9 februari 2019 toont CaDance voor de 19e keer de actuele ontwikkelingen in het rijke Nederlandse danslandschap, met een programma dat niet minder dan 11 wereldpremières en 2 Nederlandse premières omvat. Aanstormende en toonaangevende dansmakers delen hun perspectief op de wereld met een breed publiek. Het festival opent met twee wereldpremières van prominente choreografen: Samir Calixto en Ryan Djojokarso.

Met het festivalthema New Stories vestigt CaDance deze editie de aandacht op de nieuwe verhalen die in de taal van het lichaam verteld worden; door makers van nu, aan het publiek van nu, over de wereld waarin we nu leven. Het festivalthema is ook volledig verweven in het populaire 4x4 dat het publiek meeneemt op een dansroute door Den Haag.

Kijk voor meer informatie op www.cadance.nl

De kaartverkoop voor CaDance start eind november 2018. Rond dat moment wordt ook het volledige programma bekend gemaakt.

Den Haag is dé plek om kennis te maken met nieuw danstalent. Met het jaarlijkse dansevenement Here we live and now viert Korzo sinds 2006 de choreografische rijkdom van de hofstad. Sinds 2013 is Here we live and now een van de talentontwikkelingsprojecten van Korzo en Nederlands Dans Theater waarmee zij hun krachten bundelen om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden.

Traditiegetrouw staan in Den Haag de laatste weken van oktober in het teken van het grootste Indiase dansfestival van het Europese vasteland. Korzo brengt een rijk programma van verfijnde klassieke dans tot vernieuwende Indiase moderne dans. Naast een ijzersterke internationale programmering worden eigen innoverende producties gepresenteerd. Zo kreeg Korzo persoonlijk toestemming van de wereldberoemde componist Philip Glass om de opera Satyagraha in een Indiase dansbewerking uit te voeren, gezongen door Zangam & Dario Fo koor.

Ieder jaar wordt er in het programma veel aandacht besteed aan verdieping, kennismaking en ontmoeting. Het publiek kan meer leren tijdens de vele workshops en lecture-demonstrations. Daarnaast worden er inleidingen en supercolleges gegeven over de voorstellingen, Indiase dansfilms getoond en na afloop kan het publiek de artiesten ontmoeten in de intieme foyer van het Korzo theater. 

'an inspiring fountain of new ideas and possibilities and a feel-good event.'  Pulse Magazine (2012)
'een bruisende ontmoetingsplek voor alle gelederen van de dans.'  Theatermaker (2014)

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter