Danse Qui Danse

Rond Korzo heeft zich een groep gezelschappen verzameld die ook de functie van een choreo­grafisch centrum hebben, met talentontwikkeling als een belangrijk onderdeel van hun missie. Wat de partners verder gemeen hebben, is dat zij ruimte geven aan fysieke, bewegingsgeoriën­teerde vormen van dans. Het is dans die door het proces van belichaming een meerwaarde aan zeggingskracht en betekenis creëert, of zoals een van de Franse partners het simpelweg aan­duidde: het gaat om danse qui danse, dans die danst. Inmiddels rijgen de gastoptredens, coproducties, choreografieopdrachten en residenties zich aaneen, waar choreografen als Samir Calixto, Joeri Dubbe, Wubkje Kuindersma en Iván Pérez reeds de vruchten van hebben geplukt.

Het Danse Qui Danse netwerk bestaat momenteel uit zes partners uit vijf landen. De partners blijven nieuwe projecten en instrumenten ontwikkelen en doordat iedere partner zijn overige samenwerkingspartners er direct of indirect bij betrekt, wordt het Danse Qui Danse netwerk zelf ook steeds groter.

De partners op dit moment zijn:

  • Fondazione Nazionale della Danza / Aterballetto – Reggio Emilia (I). Vooraanstaand heden­daags gezelschap dat in 2014 als een van drie gezelschappen in Italië de status van choreografisch centrum heeft gekregen.
  • Scenario Pubblico / Compagnia Zappalà Danza – Catania (I). Zappalà Danza werd in 1989 opgericht door de choreograaf Roberto Zappalà met als thuisbasis Catania op Sicilië. Samen met het eigen theater Scenario Pubblico zijn ook zij in 2014 aangemerkt als choreografisch centrum.
  • Centre Chorégraphique National (CCN) | Malandain Ballet Biarritz – Biarritz (F). Malandain Ballet Biarritz is een van de grootste balletgezelschappen in Frankrijk. Choreograaf Thierry Malandain is ook de artistiek directeur van het jaarlijkse festival Temps D’Aimer.
  • Danish Dance Theatre – Kopenhagen (DK). Het grootste hedendaagse dansgezelschap van Denemarken en organisator van  Generator – Master Platform of Choreography en Copenha­gen Summer Dance.
  • Dantzaz – San Sebastian (ES). Dantzaz is een kruisbestuiving tussen een gezelschap en een internationaal choreografisch centrum, waar pas afgestudeerde dansers hun eerste profes­sionele ervaring kunnen opdoen.
  • Korzo – Den Haag (NL). Korzo is een vlakkevloertheater in Den Haag en het oudste productie­huis voor dans in Nederland. Talentontwikkeling is hun core business. Tevens organiseert Korzo het India Dans Festival en het CaDance festival.

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter