Bambie is Back!

Paul van der Laan over de terugkeer van Bambie

Zoals NRC ooit schreef: 

Bambie kan als geen ander gezelschap veel laten gebeuren met niets. De stiltes zeggen net zo veel als de scènes met tekst of muziek.”
 

Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter zijn al vanaf hun eerste voorstellingen kind aan huis bij Korzo. Ze hebben het publiek onder de tafel gekregen met hun zeventien voorstellingen, de medewerkers keer op keer verrast met hun inventiviteit en het gebouw totaal op zijn kop gezet met een onvergetelijke Bambierambam. We zijn dan ook ontzettend blij dat Paul en Jochem samen weer aan het theatermaken zijn. Hoe is dat bij hen? Hoe is het om weer samen te creëren? Hebben ze er al spijt van? ;) Is de oude chemie nog steeds aanwezig? Of is er ook een nieuwe dynamiek tussen hen ontstaan? Wat hebben ze de laatste jaren allemaal ondernomen?

Paul schreef ons een mail en deelde zijn ervaringen met ons.

We zijn nu ruim twintig jaar verder met Bambie en er is eigenlijk geen moment dat ik spijt heb gehad van de samenwerking met Jochem. Ook niet toen we noodgedwongen moesten stoppen omdat we geen subsidie meer kregen. Het betekende voor mij een periode waarin ik kon uitzoeken waarom ik ook weer theater maakte. Ik schreef een theatertekst voor de Peergroup, ging studenten begeleiden en groepen regisseren. Nu we Bambie is Back maken, heb ik meer bagage en meer energie om scènes te maken, om mee te denken over de voorstelling met spelers en musici.

De laatsten gaan ook acteren, net als wij ook muziek gaan maken. We willen niet dat de muziek de acteurs slechts begeleidt. We willen de voorstelling zo maken, dat de acteurs onlosmakelijk verbonden zijn met de muziek en andersom.

De chemie met Jochem is er nog steeds. We dagen elkaar nog altijd uit om de mooist mogelijke voorstelling op dit moment te maken. We geven aan wanneer scènes nog niet kloppen, stimuleren elkaar via opdrachten tot de kern te komen van wat we willen vertellen. Maar deze Bambieman is ook ouder geworden. Mijn hele hebben en houwen hangt niet meer samen met de groep, er is meer ruimte in mijn leven en in mijn werk ontstaan. Dat maakt dat ik het werk voor Bambie tegelijkertijd kan relativeren en er nòg meer voor kan gaan. Het besef, dat ik in beide werelden verkeer, geeft me een groot gevoel van creatieve vrijheid.

Ik hoop, geliefde Korzo-bezoekers, dat jullie het plezier waarmee ik Bambie is Back aan het maken ben, in de voorstelling terugzien!

Bambie is Back! te zien op 21 en 22 december. Bestel hier uw tickets.
T/m vrijdag 2 juni, 11.59 uur krijgt u 50% korting op het 2e ticket in de Korzo Kickstarters-weken.

Posted on 26 May 2017 | 0 reacties

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter