Get Close To Talent: Astrid Boons

Een kort interview met de Vlaamse choreografe en danseres

Recent won ze de BNG Bank Dansprijs en ze is dit jaar ook voor de Piket Kunst Prijzen genomineerd. De Vlaamse choreografe en danseres Astrid Boons maakte tijdens Here we live and now 2016 al zo’n indruk met haar weloverwogen choreografie, dat Korzo en NDT haar hebben teruggevraagd. We stelden haar een aantal vragen voor de Get Close To Talent serie.

Waar ben je op het moment van dit interview?
Ik ben momenteel in Wuppertal, ik ben hier om het stuk Le Sacre du Printemps van Pina Bausch in te studeren, waarmee we op tournee gaan naar New York en Ottawa.

Kun je iets over je werk vertellen?
Mijn nieuwe creatie gaat over ‘hechten’. Tijdens het creatieproces wil ik onderzoeken hoe en waarom we ons aan bepaalde personen hechten alsook waarom we gehecht raken aan een bepaalde plek.

Ben je al eens in Korzo geweest?
Ik ben zeker om de twee weken in Korzo, meestal om naar een voorstelling te kijken. Als ik aan een nieuw stuk werk ben ik er zelfs dagelijks, dan voelt het echt even aan als een tweede thuis.

Wie zou jij willen uitnodigen voor je optreden in Korzo?
Ik heb voor mijn werk geen bepaald publiek in gedachten. Ik wil graag open voorstellingen maken waar hopelijk iedereen een eigen interpretatie aan kan geven. Dat is denk ik net het mooie aan dans en kunst in het algemeen.

Wat vind jij een inspirerende manier om ons publiek te ontmoeten?
Ik vind het altijd heel fijn om mijn publiek achteraf persoonlijk te ontmoeten. Een after-talk is hiervoor ideaal. Vaak komt het publiek met verfrissende vragen en dat zorgt ervoor dat ik weer nieuwe inzichten krijg in het werk dat ik gemaakt heb.

Bekijk hier de video waarin Astrid vertelt over het maken van haar voorstelling. Ze nodigt u uit om te komen kijken tijdens Here we live and now 2017 van 17 t/m 25 november. Op 16 november vindt er ook een try-out plaats. Klik hier voor meer info en tickets.

Posted on 10 November 2017 | 0 reacties

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter