Get Close To Talent: Wubkje Kuindersma

Een kort interview met de jonge Korzo choreografe

Wubkje Kuindersma is een jonge, frisse stem uit het productiehuis van Korzo. In 2016 kreeg ze de BNG Bank Dansprijs. In 2017 werkt ze in het nieuwe Europese Danse Qui Danse netwerk, dat de focus legt op jonge choreografen met een fysieke, bewegingsgeoriënteerde benadering van dans. Speciaal voor de Get Close To Talentserie stelden we haar wat vragen en maakte zij een videoboodschap waarin zij over haar nieuwe werk verteld. 

Waar ben je op het moment van dit interview?
Ik ben op dit moment in Baskenland, Spanje, om de nieuwe choreografie YOUth te maken voor Dantzaz, een dansgezelschap van 12 dansers.

Kun je iets over je werk vertellen?
Choreograferen is voor mij als dromen met mijn ogen open. Ik houd van poëzie en intuïtie, en in choreografie kan ik dat uiten. Het is mijn manier om me staande te houden in onze maatschappij van logica en regels. Als ik nadenk over de wereld, voel ik me vaak radeloos. Dans geeft mij licht en hoop. Het biedt mij een alternatieve kijk op de wereld. Ik hoop met mijn werk mensen te raken, en ze iets te geven wat ze dichter bij hun hart en dromen brengt.

Ben je al eens in Korzo geweest?
Ja, ik houd van Korzo. Ik kom daar al 20 jaar. Eerst veel als danser en nu ben ik één van de Korzo choreografen, daar ben ik erg blij mee!

Wie zou jij willen uitnodigen voor je optreden in Korzo?
Iedereen is welkom. Graag zou ik mensen willen uitnodigen voor wie het niet vanzelfsprekend is om naar het theater te (kunnen) gaan.

Wat vind jij een inspirerende manier om ons publiek te ontmoeten?
Ik ben nieuwsgierig naar de eerste gedachte van het publiek tijdens de voorstelling en direct na de voorstelling. En graag zou ik willen weten waar ze op hopen als ze komen kijken. Een inspirerende manier om het publiek te ontmoeten zou zijn in een persoonlijk gesprek, om dan hun verhaal te horen aan de hand van de gedachten die ontstonden tijdens de voorstellingen.

All there is in December
zondag 10 december, 16.00 uur
meer info en tickets

Posted on 6 December 2017 | 0 reacties

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter