Maak dansrepetities openbaar met video

door Cooler Media

Regisseurs, lichtontwerpers, dansers en danseressen. Bij een dansvoorstelling komen heel veel partijen bij elkaar. Deze zorgen er samen voor dat iedereen een vlekkeloze voorstelling krijgt. Dat hiervoor gerepeteerd moet worden zal je wel bewust van zijn. Maar wat gebeurt er nu precies tijdens een repetitie sessie? Om antwoord te kunnen krijgen op dit soort vragen is er natuurlijk één logische oplossing: Kom eens bij een repetitie kijken!

We begrijpen dat niet iedereen hier tijd voor heeft, of dat de repetitie momenten niet lekker in de planning passen. Maar hoe krijg je dan toch een kijkje achter de schermen? Dat kan met video! Echter komt video in vele soorten en maten. Welk soort video kan het beste gebruikt worden om een dans repetitie meer openbaar te maken?

Aan de slag met Instagram Stories?

Instagram is hot! Anno 2019 maken 2,7 miljoen Nederlanders dagelijks gebruik van Instagram. Hiervan bestaat een heel groot deel uit jongeren. Instagram bestaat voornamelijk uit foto’s en korte video’s. Hoe kan je hiermee een dans repetitie meer openbaar maken?

In de applicatie van Instagram is een functie genaamd Instagram Stories. Deze functie zorgt ervoor dat gebruikers foto’s en video’s voor 24 uur kunnen delen. Een video kan hierbij dan maximaal 15 seconden duren. Het is wel mogelijk meer video’s achter elkaar te maken. Na 24 uur worden deze video’s automatisch verwijderd en kunnen ze niet meer terug gekeken worden.

Een ideale manier om jongeren “video snacks” te geven over hoe het eraan toe gaat bij een dansrepetitie. Belangrijk is dat de juiste momenten worden gedeeld, immers heb je maar 15 seconden. Hierdoor zal je je video’s kort en krachtig in moeten zetten. Wees spontaan maar zorg voor een goede voorbereiding!

>> Volg Rutkay Özpinar in zijn onderzoek naar het gebruik van Turkse volksdansen in zijn moderne danstaal

Live video werkt!

Als er één video marketing trend is wat 2019 definieert dan zou het wel live video zijn. Maar waarom? Vergeleken met 2016 wordt er op google momenteel 330% meer gezocht naar het zoekwoord “Facebook live stream”. Daarnaast wordt een live video ongeveer 3x zo lang gekeken vergeleken met een reguliere video. 

Maar waarom is live video dan zo effectief voor het openbaar maken van een dans repetitie? Een live video zorgt ervoor dat je meer interactie krijgt met je doelgroep, je zal letterlijk geen moment missen en het is makkelijk om op te zetten! Het nadeel van live streamen? Een livestream is ontzettend lang, het is moeilijk om de aandacht lang vast te houden. Daarnaast zal het na de livestream lastig zijn om de hoogtepunten opnieuw op te zoeken.

Vlog serie beginnen? Geen gek idee!

Wil je een echte band opbouwen met je bezoekers, dan is een vlog serie beginnen zeker een goed idee! Hiermee vertel je de hoogtepunten, heb je de controle over je video en geef je de organisatie een daadwerkelijk gezicht. Intiemer kan het niet worden! 

Daarnaast is vloggen ontzettend laagdrempelig, inmiddels kan iedereen met zijn smartphone filmen. Het is natuurlijk wel leuk om de vlogs van een hoge kwaliteit te voorzien. Om goed van start te kunnen gaan met vloggen is het volgen van een workshop zeker geen gek idee! Tevens heb je iemand nodig met ervaring rondom video montage, een montage kan het verschil maken tussen een goede en slechte vlog.

Maar hoe zet je een vlog serie het beste in? Ga je alleen de video uploaden op YouTube of aan de slag met video marketing? Het is in ieder geval slim om de eerste vlogs een kickstart te geven door middel van het adverteren op YouTube. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de vlog te verspreiden op je social media kanalen of op de website!

>> Bekijk een interview met Ryan Djojokarso tijdens de repetities van Mom:Me

Welk soort video moet dan ingezet worden?

Er zijn meerdere video’s die naar Rome leiden. Zo heeft elk video formaat zijn eigen voor- en nadelen. Hierdoor is het verstandigst om meerdere soorten video’s in te zetten in een algehele campagne. Hierdoor kan je van A tot Z je eigen verhaal vertellen wat mensen altijd terug kunnen kijken. Daarnaast kan je de soorten video’s op verschillende manieren inzetten voor je video marketing. Hierdoor krijg je de meeste mogelijkheden om met video een repetitie meer openbaar te maken.

Wil jij alvast al wat meer weten over hoe een dans voorstelling wordt voorbereid? Lees gerust wat van onze backstage blogs! En wellicht dat er in de toekomst een mooie video klaarstaat om te kijken.

Dit artikel is geschreven door Cooler Media.

Posted on 21 May 2019 | 0 reacties

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter