Nieuw werk Amos Ben-Tal in beeld

repetities in Kaunas, Litouwen

Amos Ben-Tal heeft de afgelopen weken voor het uitwisselingsproject Crossing Lithuania a Dance Discovery gerepeteerd in Kaunas (Litouwen) voor zijn nieuwe stuk Kill The Victor. Fotografe Svetlana Batura maakte hier een mooie reportage van. Ook de locale krant Kauna Diena gaf aandacht aan dit project met een anderhalf grote pagina. In september 2012 is Kill The Victor te zien tijdens Crossing Lithuania a Dance Discovery.

Klik op de foto's in de rechter kolom voor het hele overzicht.

Crossing Lithuania a Dance Discovery
Het geografische middelpunt van Europa ligt in de Baltische republiek Litouwen. In 2004 trad dit land, dat een ambitieuze moderne kunst- en danscultuur heeft, toe als EU-lid. Litouwen neemt sindsdien succesvol deel aan verschillende culturele programma's van de EU. Reden om een samenwerking aan te gaan met drie Litouwse danspartners: het danscentrum Arts Printing House in Vilnius, het gezelschap Aura Dance Company in Kaunas, en het jonge gezelschap Fish Eye in Klaipeda.

In september 2012 gaan vier nieuwe stukken van deze samenwerking  in première. Nederlandse choreografen Amos Ben-Tal en Jérôme Meyer & Isabelle Chaffaud werken in Litouwen en de Litouwse choreografen Loreta Juodkaité en Ruta Butkus werken in Korzo. Wat deze choreografen verbindt, is dat zij de uitdrukkingskracht van beweging en het poëtisch vermogen van het lichaam als uitgangspunt nemen. 

Posted on 16 August 2012 | 0 reacties

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter