Residentie Roberto Zappalà

vanuit het netwerk Danse Qui Danse

Van maandag 18 t/m zaterdag 23 december verwelkomen we de Siciliaanse choreograaf Robert Zappalà. Hij is in Korzo voor een residentie om te werken aan zijn nieuwe voorstelling Liederduett.

Roberto is reeds 27 jaar artistiek leider van het in Catania gevestigde Zappalà Danza. En ook in Korzo is hij geen onbekende, want het aan zijn gezelschap verbonden theater en choreografisch centrum Scenario Pubblico is een van de mede-oprichters van het nieuwe Europese netwerk Danse Qui Danse.

Voor de residentie wordt Roberto vergezeld door dansers Adriano Coletta, Fernando Roldan Ferrer, Gaetano Montecasino en Filippo Domini. Filippo kennen we bij Korzo uit de laatste productie van Marina Mascarell, Three Times Rebel. Samen werken zij aan Liederduett, geïnspireerd op het Bijbelse verhaal van Kaïn en Abel. In de afgelopen maanden werkte Roberto aan twee afzonderlijke duetten: de een op basis van het bekende verhaal, de ander op wat het zou betekenen wanneer deze eerste moord in de geschiedenis van de mensheid niet gepleegd zou zijn. In Korzo wordt voor het eerst aan de wisselwerking tussen deze twee duetten gewerkt. De residentie is daarnaast ook bedoeld om Korzo als organisatie in haar dagelijkse functioneren te leren kennen.

Roberto geeft op maandag 18 december om 20.00 de Monday Movement Class.

Posted on 18 December 2017 | 0 reacties

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter