We starten met het maken van de juiste keuzes...

Hoe keuzes maken lijkt op dansen, inclusief spagaat | door Stella van Leeuwen

Stella van Leeuwen is programmeur theater en dans bij Lowlands en werkt als dansdramaturg. Zij vertelt hoe zij leerde dat programmeren voor een tent op een muziekfestival niet bepaald hetzelfde is als programmeren voor een vlakkevloertheater. Soms dansen we door het leven en soms struikelen we.

Als danser moet je voortdurend keuzes maken.
Zet ik nu mijn linkervoet over de rechter of een tel later?
Eén tel later kan fataal zijn.
Of het is op dat moment precies de juiste beslissing omdat iedereen een tel later is.
Maak je de keuze om met die choreograaf te gaan werken wiens werk je zo mooi vond de laatste keer? Past het in jouw carrière, jouw ontwikkeling of in jouw speelschema?
De keuze om het toch maar weer voor minder geld te doen want ja, de subsidie viel tegen dus we kunnen niet iedereen naar behoren uitbetalen.
Durf je de choreograaf te zeggen dat je er eigenlijk geen bal van snapt waar het stuk nou feitelijk over gaat en wat jouw rol daarin is? Zul je met hem de kroeg induiken of met hem mee naar huis gaan om het daar op een ‘ontspannen’ manier over te hebben?
Ga je na een succesvolle première de bloemetjes buiten zetten om te ontladen, of ga je op tijd naar huis zodat je ‘s morgens fris en fruitig de techniekles kan volgen en de volgende repetitie induikt?

Lees het volledige artikel hier.

Posted on 25 February 2019 | 0 reacties

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter