BNG Bank Dansprijs voor jonge makers van Korzo


De derde BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent wordt op 24 mei in het Korzo theater uitgereikt aan drie jonge makers: Dunja Jocic, Wubkje Kuindersma en Rutkay Özpinar. De prijs werd in 2014 ingesteld door het BNG Cultuurfonds van de BNG Bank in samenwerking met het Haagse danshuis Korzo om getalenteerde choreografen de kans te bieden hun werk in Nederland op tournee te brengen. Eerdere winnaars waren Samir Calixto en Marina Mascarell. De jonge makers ontvangen gezamenlijk een prijs van 50.000 euro waarmee een triple-bill van hun werk wordt samengesteld die dit najaar op tournee gaat langs de Nederlandse theaters. Onder de noemer DansClick 18 gaat deze triple-bill op woensdag 16 november 2016 in première in De Lawei te Drachten.

Dunja Jocic, als danseres jarenlang een van de blikvangers bij Club Guy & Roni, verraste de afgelopen jaren als choreografe met een reeks eigenzinnige dansprojecten en films. Don’t talk to me in my sleep is een even grappige als ernstige dansperformance. “Briljant.” (Dagblad van het Noorden)

Wubkje Kuindersma geeft haar visitekaartje af met het intrigerende doubleyou, volgens Theaterkrant “een elegant en krachtig mannenduet.” De Nederlandse choreografe en danseres won al diverse prijzen en maakte stukken voor o.a. The National Youth Ballet Germany/John Neumeier, het Noverre Gesellschaft in Stuttgart en Conny Janssen Danst.

De jonge dansmaker Rutkay Özpinar danste o.a. bij De Dutch Junior Dance Division en Introdans. Sinds 2014 maakt hij onder de vleugels van Korzo zijn eigen werk. Het duet Grip was zijn verrassende debuut dat direct werd uitgenodigd voor het Free to move Gala van Holland Dance en het DuoSoloDanse Festival in Senegal.

BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent
Het BNG Cultuurfonds en Korzo producties hebben in 2014 jaar de handen ineen geslagen om bijzonder getalenteerde makers met (inter)nationale potentie te ondersteunen op hun weg naar de volgende fase in hun carrière. Nu de Nederlandse productiehuizen waar jonge makers aan de slag kunnen, het moeilijk hebben, willen Korzo en het BNG Cultuurfonds zorg dragen voor de continuïteit in de ontwikkeling van excellente jonge makers. De prijs ging in 2014 naar Samir Calixto die zijn hit 4 Seasons op tournee bracht. In 2015 ging de eer naar Marina Mascarell die met “it is like a large animal deep in sleep” pers en publiek betoverde.

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter