Marina Mascarell, foto Joris-Jan Bos | "it is like a large animal deep in sleep", foto Marlous van der Sloot

BNG Bank Dansprijs voor Marina Mascarell


De tweede BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent wordt op 13 februari uitgereikt aan choreografe Marina Mascarell. De prijs is verleden jaar ingesteld door het BNG Cultuurfonds van de BNG Bank in samenwerking met het Haagse danshuis Korzo om getalenteerde choreografen de kans te bieden om hun werk in Nederland op tournee te brengen. Mascarell ontvangt een prijs van 50.000 euro waarmee ze met haar nieuwste voorstelling, "it is like a large animal deep in sleep" in het najaar van 2015 op tournee gaat langs Nederlandse theaters. De voorstelling gaat morgen – wo 4 februari 2015 – in première tijdens het CaDance Festival. 

Na een danserscarrière bij onder meer Nederlands Dans Theater in Den Haag legt Mascarell zich sinds 2010 toe op choreograferen. Sinds 2011 is zij verbonden aan Korzo waar ze haar signatuur als choreograaf stevig heeft ontwikkeld. Ze maakte werk voor Here We Live and Now (Korzo), TWOOLS (Scapino Ballet Rotterdam) en UpComing Choreographers (NDT). In 2013 maakte ze op pers en publiek indruk met haar voorstelling The Unreality of Time.

BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent
Het BNG Cultuurfonds en Korzo producties hebben in 2014 jaar de handen ineen geslagen om bijzonder getalenteerde makers met (inter)nationale potentie te ondersteunen op hun weg naar de volgende fase in hun carrière. Nu de Nederlandse productiehuizen niet langer onderdeel uitmaken van de Culturele Basisinfrastructuur (BIS) van de overheid, willen Korzo en het BNG Cultuurfonds zorg dragen voor de continuïteit in de ontwikkeling van excellente jonge makers. De prijs ging in 2014 naar choreograaf Samir Calixto die zijn hit 4 Seasons op tournee bracht.

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter