The way you sound tonight, Arno Schuitemaker

Heel veel dans in seizoen 2019-2020


Korzo is verheugd de dansprogrammering voor het nieuwe seizoen bekend te maken. Naast premières en eigen producties heeft Korzo een zeer gevarieerde groep artiesten uitgenodigd hun nieuwste werk te laten zien.
 
Veel dansmakers werken vanuit een urgente drang om onderwerpen die hen raken naar het podium te brengen: migratie, het effect van de mens op onze planeet, racisme, de invloed van de digitale media op ons dagelijkse leven, maar ook persoonlijke onderwerpen als verdriet, obsessie en het zoeken naar stilte. Meerdere choreografen zoeken daarbij de grenzen op van verschillende stijlen en disciplines zoals urban, muziek, visuele kunst en theater wat zorgt voor spannende nieuwe combinaties op het podium. Daarnaast is er dit jaar speciale aandacht voor dansers die naar een andere staat van zijn kunnen transformeren.

Festivals

Korzo staat natuurlijk bekend om zijn rijke dansfestivals. Dit jaar organiseren we met Nederlands Dans Theater weer Here we live and now, dit jaar met Zahira Suliman, Antonin Rioche en Wubkje Kuindersma. In januari/februari ontvangen we het Holland Dance Festival en het India Dans Festival verplaatst van oktober naar de maand mei. Nieuw is het op research gerichte Feyerabend waar je de spannendste nieuwe projecten kunt zien. Hierover later meer.

All there is

In het nieuwe seizoen staat de zondagmiddag dansserie All there is natuurlijk weer regelmatig op het programma. De invulling van de eerste edities is inmiddels bekend. In oktober verwelkomen we met enthousiasme het Duitse gezelschap CocoonDance met hun hypnotische productie Vis Motrix. Vier danseressen bewegen zich als spinnen door de ruimte, alsof ze uit een andere wereld komen. De november-editie brengt een mooie mix danspioniers samen: de Cambodjaanse Soengva Kong en het urban Fractal Collective. In december worden twee intrigerende duetten getoond van choreografen die nog volop als danser actief zijn. In januari keert Sharon Vazanna terug naar Nederland na haar memorabele debuut in 2017.

Bekijk het dansprogramma.
Lees hier het nieuwsbericht over de Korzo producties en samenwerkingen.

SUMMER SALE!
Bestel nu met vroegboekkorting

Ontvang van maandag 24 juni t/m zondag 30 juni iedere 4e dansvoorstelling gratis.
* Korting geldt over het goedkoopste ticket en is niet geldig i.c.m. andere acties

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter