© Un loup pour l'Homme

Het succesvolle Cirque Mania presenteert voor het eerst vooraanstaande internationale gezelschappen

Den Haag - al sinds de eerste editie in 2016 van het circusweekend Cirque Mania in Korzo worden nieuwe voorstellingen van getalenteerde artiesten uit Nederland en Vlaanderen getoond. Vol trots presenteert Korzo tijdens de 6e en 7e editie (sep 2018 en mrt 2019) voor het eerst ook internationale groepen: met de Nederlandse première van Face Nord van de Franse groep Un Loup pour l’Homme en All the Fun van het Belgische Compagnie Ea Eo.

29 & 30 sep: Face Nord & 23 mrt: All the Fun
De hitvoorstelling Face Nord voor vier mannelijke acrobaten van de Franse circustheatergroep Un Loup pour l’Homme wordt hermaakt, maar ditmaal met een compleet vrouwelijke cast. Korzo presenteert op zaterdag 29 september de Nederlandse première waarin dans, sport en spel gecombineerd worden met ongelooflijke acrobatische stunts. Met visuele humor, poëzie en veel lef tonen ze het menselijke falen en slepen ons mee naar de fysieke limieten van wat nog net mogelijk is. De voorstelling speelt ook nog op zondagmiddag 30 september.

‘Cie Un Loup pour l’Homme levert ongeziene topacrobatie met Face Nord.’ (De Morgen*****)

Op zaterdag 23 maart komt het Belgische gezelschap Ea Eo naar Korzo. All The Fun (6+) kreeg 5 sterren in de theaterkrant en werd omschreven als ‘de beste volkomen nutteloze voorstelling die je nooit zag’. Cie Ea Eo nodigt het publiek uit rond een cirkelvormig speelvlak waar vijf jongleurs hun duivels uitdrijven. Ze gooien zich in de arena, enkel gewapend met wat plastic voorwerpen. Een collectieve poging om zichzelf te verliezen, vol oneffenheden, ruwe kantjes en zwetende circuslijven. Een alternatief voor al wat te glad, te afgeborsteld, te proper en te geslaagd is.

Programma Cirque Mania #6
Cirque Mania kenmerkt zich door een verrassende programmering voor zowel de culturele fijnproevers als families met kinderen. In het buitenland is het circustheater al decennia een hit, en de laatste jaren zien we dat het nieuwe circus ook de Nederlandse theaters aan het veroveren is. Cirque Mania laat ons kennismaken met artiesten die meer laten zien dan virtuoze actie alleen. Ze brengen een innovatieve mix van circus skills, theater, dans en muziek.

vrijdag 28 september
19.00     Going Solo - een handgeplukte selectie afstudeersolo’s van Codarts Circus Arts studenten
21.00     Go north and see what those strangers do - aangrijpende succesvoorstelling van Panama Pictures waarin dans, acrobatiek en live muziek samenkomen.

zaterdag 29 september
19.30     Fase -  eén mens tegenover drie tennisbalkannonnen; een choreografie van vallende ballen door het grote jongleertalent Michiel Deprez.
21.00     Face Nord - Nederlandse première van de Franse groep Un Loup pour l’Homme

zondag 30 september
13.00     Plock (4+) - een voorstelling voor iedereen die wel eens buiten de lijntjes zou willen kleuren. 
15.00     Face Nord - matineevoorstelling van de Franse groep Un Loup pour l’Homme
16.00     Plock (4+) - een voorstelling voor iedereen die wel eens buiten de lijntjes zou willen kleuren. 

Voordelige dagkaarten
U kunt met voordeel dagkaarten bestellen: vrijdag 28 september €21,- en op zaterdag 29 en zondag 30 september €27,- per dag.

www.korzo.nl/cirquemania

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter