Korzo breekt record aantal bezoekers met CaDance 2015


De zeventiende editie van het CaDance Festival van Korzo is succesvol afgesloten met een nieuw record van 11.500 bezoekers. Korzo presenteerde CaDance van 30 januari tot en met 15 februari in Den Haag op locaties zoals Korzo theater, Theater aan het Spui en Lucent Danstheater. In het gevarieerde programma waren er 19 voorstellingen te zien, waarvan er 11 nieuwe voorstellingen in première gingen. De belangstelling voor nieuw choreografietalent was overweldigend. Het bezettingspercentage was maar liefst 80%. In vergelijking met de vorige editie groeide het festival met 3.000 bezoekers.

“Belangrijkste festival voor dans van eigen bodem” 
De pers omschreef het festival als het belangrijkste van het land voor dans van eigen bodem. Korzo organiseert het CaDance Festival om nieuw choreografietalent zichtbaarheid te geven en te voorzien van een forse publieksimpuls. Het festival toont een grote variëteit aan choreografietalent uit Nederland. Daarnaast waren er ook internationale voorstellingen te zien van samenwerkingspartners uit Senegal, Korea en Griekenland. Het hedendaagse dansprogramma liet deze editie op artistiek vlak invloeden zien uit de performance art, urban scene en Indiase dans. De organisatie ziet een groeiend en breed publiek geïnteresseerd in dans.

Het talent dat Nederland voortbrengt werd gevolgd door de internationale dansgemeenschap. Delegaties uit Taiwan, Zweden en Groot-Brittannië kwamen naar het festival om voorstellingen te bezoeken en om kennis te nemen van de organisatiestructuur waarbinnen talentontwikkeling bij Korzo plaatsvindt.

Projecten met een intieme setting in trek 
Korzo probeert de dans dicht op de huid te brengen van de bezoeker. De ervaring van het publiek is het uitgangspunt. Een aantal bijzondere projecten gaven daar in deze editie invulling aan. Zoals 4x4 / the fellowship of the dance waarbij speciaal dansstukken werden gemaakt voor vier historische locaties in Den Haag. Kleine groepen bezoekers konden het werk intens beleven door de nabijheid van de performers. Er ontstond een ware run op deze voorstellingen waardoor ze gedurende het hele festival waren uitverkocht.

Een nieuw onderdeel in het festival waren de ´Supercolleges´ die voorafgaand aan vier voorstellingen zijn georganiseerd. Diverse woordkunstenaars grepen de literaire inspiratiebronnen van de choreografen aan voor een eigen kunstopvatting. Geen standaard inleiding op de voorstelling dus, maar een echt college met een persoonlijk tintje. De supercolleges waren allemaal uitverkocht en komen zeker terug tijdens de volgende editie.

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter