© Kishor Gumaste

Nederlands debuut Janaki Rangarajan in Korzo


De laatste tien jaar bloeit de Indiase dans op in Nederland en vele internationale topartiesten zijn te zien in Korzo. Next up: Janaki Rangarajan. Zonder twijfel is zij een van de meest aansprekende danseressen van haar generatie. In het kader van internationale vrouwendag nodigt Korzo haar uit voor haar Nederlands debuut en de première van Unravelled op zondag 10 maart, een krachtige solo over de iconische Draupadi uit het wereldberoemde epos, de Mahabharata. Daarnaast deelt de artieste haar kennis met Indiase dansers in Nederland tijdens een open level workshop en een aanvullende vierdaagse masterclass.

Janaki Rangarajan

In de internationale pers wordt zij bestempeld als 'absolutely brilliant performer', 'one of the best today', 'stunning' en 'exemplary'. De ster van Janaki Rangarajan is rijzende en dit is vooral te danken aan haar unieke signatuur in dansstijl en thematiek. Als een van de weinigen vermengt zij de vloeiende karanas met de scherpe, lineaire Bharatanatyam. Daarnaast is haar vernieuwing ook thematisch. Met dans en spoken word bevraagt zij hedendaagse issues, zoals identiteit, gender, kaste en ras en verbindt deze aan het traditionele repertoire.

Unravelled – Unseen layers of Draupadi

In een danssolo in vier aktes met feilloze Bharatanatyam en Engelstalige monologen ontleedt Janaki het iconische personage Draupadi uit de Mahabharata. De beruchte hofscene waarin zij, na te zijn vergokt, oneerbaar behandeld wordt, is een klassieker in theater en op televisie. Janaki gaat verder dan de zoveelste vertelling. Zij geeft Draupadi een krachtige stem, laat haar provoceren en reflecteren. Hiermee toont ze een vrouw die niet gedefinieerd wordt door het onrecht wat haar is aangedaan, maar staat voor haar waardigheid.

za 10 maart, 16.00
Korzo zaal / €18,- (student / <27 €9,-)
bestel online met €2,- voordeel

Workshop & Masterclass

In een open level workshop introduceert Janaki karanas, de ronde, sierlijke bewegingstaal die steeds meer te zien is in de Bharatanatyam. Dansers die meer verdieping zoeken, kunnen de workshop in Korzo uitbreiden met een vierdaagse masterclass, georganiseerd door Indian Dance Europe en de WereldDansWerkPlaats in Den Haag.

za 9 maart - Day Intensive Workshop
ochtend 10.00-13.00 / €30,-
hele dag 10.00-17.00 / €50,-
Korzo theater
bestel online

ma 11 t/m do 14 mrt - Masterclass
€130,- (incl. Day Intensive)
De Nieuwe Regentes
klik hier voor meer informatie

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter