© Marco Giugliarelli for the Civitella Ranieri Foundation

Dag in de Branding: Matthijs Vermeulenprijs 2017

Kate Moore

Matthijs Vermeulenprijs 2017

Op zaterdag 2 december reikt Henriëtte Post, de directeur van het Fonds Podiumkunsten, de Matthijs Vermeulenprijs 2017 uit aan componist Kate Moore voor haar compositie The Dam. Dit 15 minuten durende werk schreef Moore in 2017 in opdracht van het Engelse ensemble Icebreaker voor een bezetting van panfluit, basklarinet, slagwerk, elektrische gitaar, elektrische bas, piano, viool en cello. Het is zowel een spannende, meeslepende compositie als een rijke verklanking van het tijdsgewricht. De fluisterzachte, mysterieuze motorische beweging waarmee het werk opent, mondt uit met een overtuigende opbouw in een groots muzikaal gebaar. Moore kiest voor een haast monomane muzikale beweging, gecombineerd met een uiterst precieze klankvoering. Zij wil in haar muziek niet nuanceren of verzachten, maar raakt de luisteraar direct en zonder compromis.

Naast het prijswinnende werk worden delen uit Messiaens Quatuor pour la fin du temps uitgevoerd en hoort u een recent werk van de Nederlandse componist Aart Strootman, die onlangs de Gaudeamus Award won.

Kate Moore stelde zelf het ensemble samen
Matthijs Koene panfluit | Annette Schenk basklarinet | Meiyi Lee slagwerk | Aart Strootman elektrische gitaar | Kate Moore elektrische bas | Geerten van de Wetering piano en orgel | Joseph Puglia viool | Lidy Blijdorp cello

Programma

Kate Moore – The Dam
Olivier Messiaen – Quator pour la fin du temps (delen)
Aart Strootman – ntb

We Are Public

We Are Public-leden kunnen op de dag zelf op vertoon van hun pas - vanaf het moment dat de kassa open is - tickets halen. Kom op tijd en vergeet niet je We Are Public-pas mee te nemen.​ Bekijk de openingstijden van de kassa.

bekijk ook

You are here

Normaal

€ 18,-

Korzo pas

€ 14,50

Profpas

€ 10,-

< 27 / student

€ 9,-

Bestel online met €2,- voordeel.

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter