Series & Specials

za 16 & zo 17 maart 2019

Zes Nederlandse premières en een wereldpremière bij festival voor ‘ongehoorde’ klassieke muziek

Het Matangi Quartet haalt voor de volgende editie van (Un)heard Music Festival de Poolse componist Paweł Szymański naar Nederland. Het is de derde editie van het festival, waar met name ruimte is voor ‘ongehoorde’ muziek en vindt plaats bij Korzo Den Haag op 16 en 17 maart 2019. 

Muziek die je raakt is vaak muziek die je overvalt, op een onbewaakt moment. Of muziek die je helemaal niet kent en je verrast. Met het (Un)heard Music Festival wil het Matangi Quartet precies dát voor elkaar krijgen. Tijdens het festival worden werken die volgens het ensemble niet de aandacht krijgen die ze verdienen en daardoor zelden of nooit te horen zijn op het Nederlandse concertpodium, in de schijnwerpers gezet. Daarnaast worden ook werken gespeeld die in verband staan met deze ongehoorde werken en juist wél bekend zijn.

Het programma bestaat uit drie concerten met een rijke randprogrammering en diverse workshops voor KC studenten en kids.

Is that all there is?” vraagt de zangeres Peggy Lee in haar bekende nummer over wat in het leven werkelijk beklijft. Haar conclusie: “If that’s all there is, my friend, then let’s keep dancing…” En precies dat is wat er gebeurt in het dansprogramma All there is op de zondagmiddag. Waarbij niet zozeer de choreografie of het concept, maar de performer in het middelpunt staat. De serie toont de danser als een caleidoscoop: ogenschijnlijk een eenvoudig instrument, maar in staat om met elke draai de blik te doen kantelen, als een poëtische ode aan de veranderlijkheid en verwondering in het leven. Iedere middag is anders en er worden vaak voorstellingen uit het buitenland gepresenteerd die verder niet te zien zijn in Nederland.

Nu het nieuwe circus eindelijk ook de Nederlandse theaters verovert, maken we kennis met artiesten die het lef hebben om voorstellingen te maken die méér laten zien dan virtuoze actie alleen.

Muziek, dans, mime en theater spelen elk een unieke rol in het geheel. Korzo volgt de ontwikkelingen op de voet met Cirque Mania. Een aanrader voor zowel de culturele fijnproevers als families met kinderen! 

Save the date

Cirque Mania #7
vr 22 t/m zo 24 maart 2019

In tien jaar is het Haagse Festival Dag in de Branding uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende festivals voor nieuwe muziek in Nederland. Vier keer per jaar organiseert Dag in de Branding een programma van één dag op verschillende locaties in Den Haag. Het festival toont de actuele ontwikkelingen in de klassieke en geïmproviseerde muziek, het muziektheater, de jazz en popmuziek, opera en elektronica.

Sinds zomer 2017 is Saskia Lankhoorn de curator van het festival. Zij legt de nadruk op muziek van de 21ste eeuw in projecten waarin zowel oog als oor worden uitgedaagd. In de komende seizoenen wil Saskia de nieuwe ontwikkelingen laten zien. De trefwoorden daarbij zijn: lengte en ruimte in muziek, interdisciplinariteit, contrasten, flexibele opstellingen (van zowel musici als luisteraars) en intimiteit. Dat laatste krijgt vorm in een reeks huiskamerconcerten die vanaf het voorjaar tussen de festivaledities door worden geprogrammeerd: Living (Room) Music.

Meer info & tickets via dagindebranding.nl.

A festival of sonic escape

Met Musical Utopias brengen Korzo en Ensemble Klang musici, performers en makers uit verschillende genres bij elkaar, die allen één ding gemeen hebben: ze streven er in hun werk allemaal naar nieuwe werelden te creëren en verkennen daarbij nieuw en onontgonnen terrein.

Aanleiding voor Musical Utopias is het 15-jarig bestaan van Ensemble Klang, dat zichzelf omschrijft als ‘sonic pioneers’ en brengt in het festival muzikale partners uit heden en verleden samen. Zo ontstaat een driedaags festival met muzikale ontdekkingsreizigers die soms naar het verleden maar vooral, optimistisch, naar de toekomst kijken. Iedere dag heeft een eigen thema, donderdag is dat Environments, vrijdag Change en zaterdag Trance Bright (’s middags) en Trance Night (’s avonds).

Musical Utopias opent op donderdagavond met de wereldpremière van Environments, een avondlang nieuw werk van componist Peter Adriaansz. Vrijdag staat met Change in het teken van activisme, minimalisme, en bevrijdende jazz. Er wordt onder andere werk gespeeld van Julius Eastman en nieuw werk van Keir Neuringer, gericht op het teweeg brengen van een sterker maatschappelijk bewustzijn en verandering.

De zaterdag staat in het teken van Trance met muziektheater, splinternieuwe dans, prijswinnende fado, maximaal minimalisme, dromerige pop, stevige rock en elektronica. Er is die middag en avond muziek van onder meer 9x13, Julia Wolfe, Knalpot, Magda Mendes, Michael Gordon en Astrid Boons.

Tijdens het festival zijn door het gehele pand video’s en installaties te zien.

PASSE-PARTOUT

Wilt u niets van het jubileum van Klang missen? Koop dan hier een voordelig passe-partout voor alle vier events op donderdag, vrijdag en zaterdag voor slechts € 45,-.

 

Rewire x Korzo is de samenwerking tussen Haags muziekfestival Rewire en dans- en muziekpodium Korzo. De organisaties hebben de handen ineen geslagen en organiseren gedurende het jaar een serie dynamische avonden waarbij nieuwe muziek centraal staat.

€5,- korting op dansvoorstellingen

Korzo is een avontuurlijk, internationaal podium in hartje Den Haag. Hier geniet je van dans, muziek, circus en theater van toonaangevende makers en onontdekte artiesten. Hoogtepunten dit seizoen zijn het India Dans Festival en CaDance, festival voor hedendaagse dans. Lezers van Vriendin krijgen met de speciale couponcode uit Vriendin nr. 41-2018 €5,- korting op onderstaande voorstellingen. Geniet samen met een vriendin van een heerlijk avondje uit!

De aanbieding geldt tot en met 1 maart 2019. Er zijn max. 2 tickets per persoon per voorstelling te bestellen. In de komende tijd zullen er nog een aantal voorstellingen bijkomen, dus houd deze website in de gaten.

Let op: de première van W van Samir Calixto op vrijdag 25 januari in Theater aan het Spui valt niet binnen de actie.

We Are Public is een lidmaatschap voor culturele avonturiers. Het werkt heel simpel: met een vaste bijdrage van €15,- per maand ben je al lid. Hiermee investeer je in cultuur en krijg je toegang tot de beste concerten, voorstellingen, films en exposities van Den Haag (en Amsterdam). Een bevlogen redactie selecteert de beste programma’s, die je als lid onbeperkt kunt bezoeken.

Tickets

Check altijd de website van wearepublic.nl hoe je aan tickets komt. Soms is er namelijk een beperkt aantal tickets beschikbaar en is reserveren verplicht. Heb je tickets gereserveerd? Zorg dan dat je deze uiterlijk 45 minuten voor aanvang ophaalt bij Korzo. Daarna worden alle reserveringen vrijgegeven.

Binnenkort kun je met je We Are Public-pas naar:

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter