Korzo zaal

Techniek

Korzo is in 2011 volledig gerenoveerd. Het Korzo techniekteam is trots iedereen te kunnen verwelkomen in dit totaal vernieuwde gebouw. Bezoekers die vertrouwd waren met ons oude gebouw zullen her en der nog verschillende overblijfselen daarvan herkennen. Naar onze mening is het huidige gebouw de ideale combinatie van verbouw en nieuwbouw.

Korzo beschikt over drie splinternieuwe repetitiestudio’s en drie zalen met theatertechnische faciliteiten.

  • De Korzo zaal heeft een speelvlak van 13,8 x 13,5 meter en een capaciteit van 204 zitplaatsen. Het is een standaard vlakke vloerzaal met een inschuifbare tribune. Het werksysteem boven de vloer is uniek in de wereld (graag aan ons bericht indien ergens een evenbeeld gevonden wordt). Er is een elektrisch trekkenplafond met minimaal op elke 1m20 een trek en 2 zijtrekken. Langs en tussen de trekken rijden gondels, van waaruit de ingehangen spots kunnen worden gesteld. Dit systeem maakt de bewerkelijke hoogwerker overbodig en combineert als zodanig het beste van meerdere werkmethodes. Over de hele zaal heen ligt een beloopbaar lamellenplafond, waarboven vier elektrische takels hangen als extra riggingmogelijkheid. De wandafwerking is ruwe baksteen met de achterste anderhalve meter ruw beton.
  • De Korzo studio heeft een speelvlak van 11 x 10 meter en is een vlakke vloerzaal met een capaciteit van 100 zitplaatsen. Er is een vast grid met om de anderhalve meter een hangpijp, waaronder een rijdende brug rijdt om spots mee in te hangen en te stellen. De wanden zijn wit en het plafond is donkergrijs.
  • Club Korzo heeft een speelvlak van 7,3 x 7,5 meter en is een vlakke vloerzaal met een capaciteit van 60 zitplaatsen op een vaste tribune. De zaal is uitgerust met een vast grid en vooral geschikt voor concerten, bijeenkomsten, borrels en presentaties. De zaal is wit afgewerkt. Bijzonder is dat de belichting volledig uit duurzaam LED licht bestaat.


LICHT & GELUID
Alle zalen zijn voorzien van de mogelijkheid om zwarte doeken op rail aan de zijkant en achter dicht te trekken. De audio in de zalen is gebaseerd op het Allen&Heath iLive-syteem met het ACE-ethernet protocol. Het licht draait op ETC-ION computers. Alle zalen zijn voorzien van hardpatch-mogelijkheden voor licht (DMX, gedimde 230V), geluid (speakon) en ethernet (voor digitale audio en bijv VGA distibutie).

TECHNISCHE SPECIFICATIES
Klik voor technische specificaties en plattegronden van het Korzo theater op de documenten in de rechter kolom.

TECHNISCHE LIJSTEN KORZO PRODUCTIES
Spelen wij met een Korzo productie in uw theater? Neem voor de technische lijsten contact op met Peter Lemmens via p.lemmens[@]korzo.nl.

CONTACT
Voor alle vragen of opmerkingen kunt u ons natuurlijk bellen of mailen.

Tot ziens in ons prachtige pand.

Namens de Korzo techniekploeg:
Bas Vissers (hoofd techniek), Piet Mensonides, Albert Tulling, Erik van Houten, Peter Lemmens 
tel. 070 363 7540 / e-mail: techniek[@]korzo.nl

You are here

Adres

bezoekadres
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

postadres
Postbus 13407
2501 EK Den Haag

070-3637540

Route
Contact
Colofon
Disclaimer

Twitter